Bedrijven openen deuren voor het onderwijs

Vmbo-docenten bezoeken bedrijven in Lelystad: een belangrijke stap om werkelijk te kunnen voorbereiden op de lokale arbeidsmarkt.

 

Maak kennis met de toekomstige werkgevers van onze leerlingen. Met die opdracht gingen honderdvijf docenten in het vmbo van ISG Arcus, SG De Rietlanden en SGL op bezoek bij zestien bedrijven in Lelystad. Eén van de uitdagingen waar het onderwijs in Lelystad voor staat is de aansluiting met de arbeidsmarkt en een goede samenwerking is daarbij belangrijk. Ondernemers weten als geen ander wat werknemers nu en in de toekomst nodig hebben om te kunnen slagen en deze inzichten zijn voor de docenten van groot belang. Voor Lelystad zelf, waar zowel sprake is van hoge werkgelegenheid als van werkloosheid, is onderwijs dat voorbereidt op werk in de eigen regio een must.

 

De bedrijfsbezoeken, georganiseerd met hulp van het MBO College Lelystad en het Lelystad Akkoord, leverden veel op voor zowel docenten als ondernemers bij de bezochte bedrijven en organisaties. Docenten waren onder de indruk van de gedeelde wil en passie om jonge mensen op de goede plek te krijgen. Alle bezochte ondernemers bleken graag naar de scholen te komen om hun kennis en inzichten te delen.

 

Bedrijven die hun deuren openen voor het onderwijs en het onderwijs dat de deuren opent voor bedrijven. Het klinkt vanzelfsprekend, maar komt toch nog te weinig voor. Ook landelijk is er nog vaak sprake van een mismatch tussen onderwijs en de arbeidsmarkt. Met de ontwikkeling van de twee toekomstige onderwijsclusters, waarin het voortgezet onderwijs nauw samenwerkt met het vervolgonderwijs en de arbeidsmarkt, wil de Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad samen met alle betrokkenen zorgen voor een goede aansluiting.

 

Tijdens de bedrijfsbezoeken is een Livewall bijgehouden.

 

Docenten Niels Mogenson en Sjaak Buczynski ontmoeten een oud-leerling die werkt bij Ocassion Totaal in Lelystad. Foto: Jane Middel.

< Ga terug


Postadres: Postbus 2310, 8203 AH Lelystad - Telefoon: 0320 752 500 - E-mail: info@svol.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© SVOL 2015 - Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad - Privacyverklaring
Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl