Het cluster vmbo

School voor basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte en theoretische leerweg

Voor elke leerling de juiste leerroute

Met een vmbo-advies kom je in de toekomst in het vmbo-cluster in Lelystad. Een fantastische omgeving waar we samen werken met het havo/vwo-cluster, het mbo en met bedrijven en instellingen.
Dit wordt ook een school waar je de theoretische leerweg kunt volgen op weg naar mbo of havo. En een school waar je in de basis- en kaderopleidingen alle beroepsprofielen kunt kiezen.

Het Junior College: een stevige basis

Alle leerlingen beginnen in het Junior College tl/havo of in het Junior College basis/kader. Dit is een jaar om door te groeien, je interesses te ontwikkelen, heel hard te werken en te ontdekken wat de beste vervolgopleiding voor je is. Na dit eerste jaar is overstappen naar de havo mogelijk als blijkt dat dat niveau het beste bij jou past.

Voor iedereen onderwijs op maat

We willen het onderwijs zo maken dat het past bij jou en jouw ambities.
In de tl leer je door te onderzoeken en ontwerpen welke leerroute het beste bij je past. Je ontdekt of dat een meer theoretische route is via de havo of een route die via het mbo naar het hbo leidt.

In basis/kader betekent dat dat je vanaf het begin veel gaat doen en maken. Zo heb je plezier in je werk en leer je ook waar je echt goed in wil worden.

Voorbereiding op het mbo, de beroepencampus

De meeste leerlingen stromen vanuit het vmbo door naar het mbo. Daar werken we ook intensief mee samen. In het vierde leerjaar maken we een beroepencampus. Hier kun je ervaring opdoen en je oriënteren op werk of de aller moeilijkste opleidingen volgen en doorstromen naar het hbo.

Voorbereiding op de havo

In samenwerking met het cluster havo/vwo bereiden we leerlingen die dat willen en kunnen voor op een doorstroom naar de havo.
Dat doen we onder andere door je zeven theoretische vakken aan te bieden, zodat je goed voorbereid bent op de overstap.

Klein en overzichtelijk

In het vmbo-cluster is er straks veel te kiezen en zijn er veel leerlingen. Toch gaan we ervoor zorgen dat je in het vmbo-cluster je eigen plek hebt. Dit doen we door de school op te delen in kleinere teams en schooltjes binnen de school te creëren.

Zo profiteer je dus van de voordelen van een grote school, maar leer je toch in een kleinschalig georganiseerde omgeving.

Een unieke beroepencampus

We weten dat het onderwijs interessanter wordt als je leren van theorie en leren in de praktijk met elkaar combineert.
Lelystad is een stad in ontwikkeling. Er zijn bijvoorbeeld plannen voor een groot vliegveld, een overslaghaven en wie weet wat de toekomst nog meer zal brengen. We gaan daarom veel samenwerken met het bedrijfsleven.

schermafbeelding-2016-09-19-om-14-33-32

1 Advies cluster vmbo (december 2015)

2 “Dit is ons verhaal” – Het nieuwe vmbo voor Lelystad (juli 2017) 

3 “Dit is ons verhaal” – het nieuwe vmbo voor Lelystad (juni 2018)

4 “In de Steigers” – Het nieuwe vmbo van Lelystad

Postadres: Postbus 2310, 8203 AH Lelystad - Telefoon: 0320 752 500 - E-mail: info@svol.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© SVOL 2015 - Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad - Privacyverklaring
Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl