De Leerroute

Welke dingen je ook lastig vindt en wat je ondersteuningsvraag ook is, iedereen heeft recht op goed onderwijs. Goed onderwijs betekent dat je in staat wordt gesteld het beste uit jezelf te halen, leert samen met anderen te leren en te leven en goed wordt voorbereid op de volgende stap in je carrière. Deze doelen zijn dan wel voor iedereen hetzelfde, de weg ernaartoe kan behoorlijk verschillen.

Om recht te doen aan deze verschillen bieden we op onze scholen en straks op Porteum verschillende routes, zodat we met het doel voor ogen, samen de beste manier vinden om een mooi diploma te halen.

Soms is de stap van basisschool naar middelbare school nog te groot. Omdat je extra hulp nodig hebt bij concentratie, leren en samenwerken. Omdat je moeite hebt met het maken van vrienden, het oplossen van conflicten of het op een goede manier opkomen voor jezelf.

Om je hiermee te helpen en je op een rustige manier kennis te laten maken met de middelbare school bieden wij De Leerroute. Hier hebben we kleine klassen, wissel je minder vaak van docent en lokaal en hebben we een voorspelbare dagstructuur.

In De Leerroute werken leerlingen in een rustige, kleinschalige en extra gestructureerde omgeving samen met andere leerlingen en docenten aan je persoonlijke ontwikkeling. We werken aan wat je moeilijk vindt en stimuleren je talenten, zodat je uiteindelijk klaar bent voor de doorstroom naar een passende onderwijsplek.

Hier krijg je les van echte vakdocenten en stapsgewijs werken we toe naar een mooi resultaat: een regulier diploma op het niveau dat bij jou past.

Je vindt De Leerroute op dit moment op SG De Rietlanden en vanaf schooljaar 2021-2022 op Porteum.

Wil je meer informatie over De Leerroute? Neem dan contact op met Kees Hoogvorst via k.hoogvorst@svol.nl of Michel Canninga via m.canninga@rietlanden.nl. Je kunt ook bellen met de Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad via 0320-752500.

Op de Leerroute is plek voor maximaal 100 leerlingen.

Postadres: Postbus 2310, 8203 AH Lelystad - Telefoon: 0320 752 500 - E-mail: info@svol.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© SVOL 2015 - Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad - Privacyverklaring
Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl