“Grote talenten bij óns voor de klas.”

Scholen krijgen ruimte om zelf te investeren in de docenten van de toekomst

 

De Lelystadse scholen ISG Arcus, SG De Rietlanden en SGL zijn samen met het speciaal onderwijs (Eduvier), MBO-college Lelystad en het Almere College Dronten een officieel erkende opleidingsschool geworden. Zij vormen samen de Opleidingsschool Oostelijk Flevoland en krijgen de financiële ruimte om voor lerarenopleidingen een goede partner te zijn.

De unieke combinatie tussen voortgezet- en speciaal onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs is één van de redenen voor het toekennen van subsidie.

 

Projectleider Saskia van Douwen is erg blij. “Investeren in de kwaliteit van onze docenten is van groot belang om in de toekomst goed onderwijs te kunnen bieden. Zeker in de situatie van Lelystad, waar in 2020 een uitdagende campus met toekomstbestendig onderwijs wordt gerealiseerd, is het essentieel om talent aan ons te binden door ze alle begeleiding te geven die ze nodig hebben. Wij willen deze grote talenten bij óns voor de klas”

 

De OSOF is nu een organisatie die de ruimte krijgt om studenten (met name van Windesheim en de Hogeschool van Amsterdam) op te leiden tot goede docenten. Veel docenten van de aangesloten scholen begeleiden deze docenten van de toekomst.

 

“Dit levert ontzettend veel op,” aldus Saskia van Douwen. “De student ontwikkelt zich, de begeleider krijgt frisse input, de organisatie maakt kennis met nieuwe inzichten en we sturen er natuurlijk op dat de echte talenten ook daadwerkelijk bij ons aan de slag gaan.”

 

Begin februari vindt een officiële kick-off plaats, waarbij meer over de opleidingsschool bekend wordt gemaakt.

< Ga terug


Postadres: Postbus 2310, 8203 AH Lelystad - Telefoon: 0320 752 500 - E-mail: info@svol.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© SVOL 2015 - Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad - Privacyverklaring
Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl