Cluster havo/vwo

 

UPDATE

14 juli 2016

 

Het afgelopen schooljaar hebben we de visie en missie van het havo/vwo-cluster bepaald en hebben het ‘waarom’ verbonden met het ‘hoe’.

We zitten nu duidelijk in de ‘hoe’ fase.

 

In de periode april, mei en juni (direct na de goedkeuring van onze GMR) zijn werkgroepen aan de slag gegaan met het specificeren en beantwoorden van een aantal vragen:

 

  1. Hoe zorg je ervoor dat leerlingen een weloverwogen keuze kunnen maken voor één van de deelscholen?
  2. Hoe kun je een kader ontwikkelen waarbij je handvatten realiseert om de vordering van competenties in beeld te brengen tijdens de 20% onderwijstijd die gericht is op competenties en doorstroom- en 21ste eeuwse vaardigheden?
  3. Wat moeten we doen om passend onderwijs straks goed vorm te geven en welk pedagogisch klimaat hoort daarbij?
  4. Welke vragen moeten er in de komende drie jaar beantwoord worden om de vastgelegde uitgangspunten te kunnen realiseren?

Bij de laatste vraag gaat het dan om kleinschaligheid, veiligheid, rechtdoen aan talent en voor elke leerling een plek.

 

Volgend schooljaar gaan we antwoord geven op vragen die het concept verder concretiseren.

Welke aanbod is er nodig? Welke keuzes ga je realiseren? Hoe ga je keuzemogelijkheden vastleggen in de structuur en wie er eigenaar van deze keuze? Ook gaan we op zoek naar zinvolle combinaties tussen vakken.

Van belang is dus dat we de structuur van ons cluster, de positionering van de vakken, de groepering van leerinhouden en de ontwikkeling van leerroutes gaan vastleggen.

 

Onze eerstvolgende bijeenkomst in september gaat over elkaar ontmoeten en uitleggen wat er gedaan is en gaat gebeuren. Daarna komen we iedere eerste dinsdag van de maand samen om ontdekkingen, ideeën en plannen te bespreken. Zo zorgen we ervoor dat in deze volgende fase iedereen bij de verdere ontwikkeling betrokken kan zijn.

 

 

Onno van Helden

 

Postadres: Postbus 2310, 8203 AH Lelystad - Telefoon: 0320 752 500 - E-mail: info@svol.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© SVOL 2015 - Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad - Privacyverklaring
Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl