Het Junior College

Krijg je van je basisschool een advies voor vmbo-basis, vmbo-kader of leerwegondersteunend onderwijs? Dan start je op Porteum, onze nieuwe onderwijscampus, op het Junior College. Het Junior College vind je in Ruim, één van de gebouwen op de campus. Hier heb jij je thuisbasis en vind je alles wat je nodig hebt om goed te kunnen starten: van je eigen kluisje tot je eigen fietsenstalling, van je eigen conciërge tot je eigen pauzeruimte en schoolplein.

Porteum opent in augustus 2021, maar omdat we het Junior College zo’n goed idee vinden, krijg je vanaf schooljaar 2020-2021 op ISG Arcus, SG De Rietlanden én SGL ook al les in een Junior College.
Ook hier krijg je les op je eigen plek in het gebouw met een vast docententeam en vind je hier alles wat je nodig hebt om te leren, te werken en je thuis te voelen.
Door al een jaar eerder met het Junior College te starten, kunnen we je bovendien heel goed voorbereiden op de overstap naar Porteum.

Wat leer je op het Junior College?

Naast de dagelijkse lessen vinden we het heel belangrijk dat jij jezelf goed leert kennen. Om later goede keuzes te kunnen maken is het immers belangrijk dat je ontdekt wat je sterke kanten zijn en wat je leuk en interessant vindt. Dat kan soms best moeilijk zijn. Daarom doen we dat in een vertrouwde leeromgeving met een vast docententeam en een vaste structuur in je schoolweek.

Samen starten

Je start de dag met je eigen mentorklas. Dit noemen we de Start van de Dag. Met je vakdocent of mentor en je klas bespreek je wat er allemaal op het programma staat. Daarnaast werken we tijdens de Start van de Dag met een programma dat je leert nadenken over je eigen gedrag en handelen en welke invloed dat heeft op anderen. Ook sluiten we tijdens de Start van de Dag aan bij de actualiteit. Zo beginnen we de dag altijd goed.

Hoe leer je op het Junior College?

Omdat geen leerling hetzelfde is, krijg je veel lesstof aangeboden door middel van leertaken. Je kijkt samen met je docent welke opdrachten voor jou nodig zijn om de leerstof te begrijpen. Ook leer je hoe je je eigen werk kunt beoordelen. Bij een volgende opdracht kun je je beoordeling dan weer gebruiken. 

Zo leer je langzaam zelf de regie te nemen over je eigen leren. Heb je meer tijd nodig om je werk af te krijgen? Dan krijg je die tijd van ons, zodat je onder begeleiding van je docent al je werk op school kunt maken.

Blended learning

Om je de ruimte te geven te leren op een manier die bij jou past, werken we voor een deel met digitale middelen. Toch gebruiken we ook zeker boeken en krijg je ook gewoon nog les van een docent. Die mix tussen verschillende leermethoden noemen we blended learning.

Leren door te doen

Je leert vaak het meeste door het te doen. Daarom krijg je op het Junior College veel praktijkvakken. Dit geeft je de kans om alvast vaardigheden op te doen en om te ontdekken welk profiel het beste bij je past. We bieden namelijk maar liefst zes beroepsprofielen aan! Deze vind je op www.vmbolelystad.nl
Met projectonderwijs, mens & dienstverlening en mens & techniek kunnen we je goed voorbereiden op je profielkeuze.

Techniek

Weet jij eigenlijk al zeker dat je een technische kant op wil? Volg dan vanaf het begin de vakroute techniek. Daar kun je je al volledig richten op dit profiel en krijg je per week zes uren techniek.

De vakroute techniek wordt aangeboden op ISG Arcus en SGL (natuurlijk afhankelijk van de aanmelding) en vanaf schooljaar 2021-2022 op Porteum.

Samen met je ouders

Jij en je ouders kunnen altijd zien hoe je ervoor staat. Je resultaten zijn op elk moment inzichtelijk. Natuurlijk spreken jij, je ouders en de school elkaar regelmatig tijdens de voortgangsgesprekken. Dit is belangrijk omdat we er dan altijd samen voor kunnen zorgen dat het goed gaat met jou.

Een goede en persoonlijke start

Alle ruimte om jezelf te leren kennen en te leren op een manier die past bij jou, in een eigen vertrouwde omgeving. Dat is het Junior College! Vanaf augustus 2021 op Porteum en nu al op ISG Arcus, SG De Rietlanden en SGL.

Postadres: Postbus 2310, 8203 AH Lelystad - Telefoon: 0320 752 500 - E-mail: info@svol.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© SVOL 2015 - Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad - Privacyverklaring
Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl