Open dag Porteum toch online

Door de verlenging van de landelijke lockdown heeft Porteum samen met de gemeente Lelystad besloten de open dag op 6 februari om te zetten naar een online variant. Hoewel leerlingen in groep 8 reikhalzend uitzagen naar deze dag, heeft de organisatie uiteindelijk moeten besluiten vol in te zetten op een digitaal open huis.

“Dit is natuurlijk erg teleurstellend, omdat wij werkelijk een manier gevonden dachten te hebben dit verantwoord te doen,” zegt woordvoerder Rhody Matthijs.

“Maar als basisschoolleerlingen niet naar school kunnen, gaan we ze natuurlijk ook niet met hun hele klas ontvangen op de nieuwe campus.”

Het besluit is genomen in samenspraak met de gemeente Lelystad.

“Hoewel in deze tijd niets zeker is en er altijd nog een kleine kans was geweest dat er voor ons open huis versoepeld zou worden, hebben we nu het zekere voor het onzekere gekozen,” aldus Rhody Matthijs. “Daarbij geldt Porteum pas vanaf augustus formeel als een school, waardoor ons evenement anders beoordeeld wordt dan een ‘gewone’ open dag.”

Porteum zet nu vol in op een interactieve livestream, waarbij leerlingen in groep 8 – maar ook alle andere geïnteresseerden – mee kunnen kijken.

“We gaan er hoe dan ook voor zorgen dat onze toekomstige leerlingen al kunnen kennismaken met hun nieuwe school en alles wat Porteum ze te bieden heeft.”

Kijk voor meer informatie over het digitale open huis op www.porteum.nl

< Ga terug


Postadres: Postbus 2310, 8203 AH Lelystad - Telefoon: 0320 752 500 - E-mail: info@svol.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© SVOL 2015 - Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad - Privacyverklaring
Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl