De naam van de campus: Porteum

Met deze video onthulden wij op 8 januari 2019 de naam van onze onderwijscampus


Op dinsdag 8 januari zijn tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst de namen van de nieuwe onderwijscampus op feestelijke wijze gepresenteerd aan alle medewerkers van de SVOL. 
De nieuw te bouwen campus in Lelystad zal de naam Porteum dragen. 

Uniek

SVOL-woordvoerder Rhody Matthijs licht toe: ‘De campus is uniek voor Nederland en heel belangrijk voor Lelystad. Daar hoort een unieke naam bij. We hebben voor de campus een naam bedacht die past bij wat we gaan doen. Hieraan ging een uitgebreid traject vooraf waarin ouders, leerlingen en medewerkers hebben meegedacht door middel van een workshop onder leiding van de meest bekende namenbedenker van Nederland, Floris Hülsmann’.

Veilige haven

De naam Porteum is een afgeleide van port, de campus als haven. ‘Een analogie die prachtig past bij de geschiedenis, bij de school met diverse gebouwen waarbij de leerlingen kunnen ‘aanmeren’ en ook bij de gedachte van een ‘veilige haven’, een plek waar leerlingen zich thuis voelen’, aldus Hülsmann. Reclamebureau CreatieveVrienden wist deze gedachte te vertalen naar een prachtig beeldmerk. 

Het beeldmerk van Porteum, ontworpen door CreatieveVrienden. 
Let ook op de mooie P waar precies de vorm van een schoolgebouw in past.

Zeven gebouwen

‘We hebben de campus kleinschalig georganiseerd’, vervolgt Matthijs. ‘Zeven gebouwen die elk als thuisbasis dienen voor een kleinere groep leerlingen. Elk gebouw krijgt daarom ook een eigen naam, passend bij onze rijke scheepvaartgeschiedenis en dus ook bij de naam Porteum’. Het cultuurgebouw krijgt de naam Porteum Brug. De namen van de andere gebouwen zijn Porteum Kompas, Peil, Echo, Boeg, Ruim en Steven. ‘Met deze namen zijn de gebouwen onderdeel van het geheel maar ook een eigen, herkenbare plek voor onze leerlingen en medewerkers’. 

De namen van de gebouwen. Porteum Brug is het cultuurgebouw. Het vmbo wordt gevormd door Porteum Boeg, Ruim en Steven. Het havo/vwo wordt gevormd door Porteum Kompas, Peil en Echo.

Postadres: Postbus 2310, 8203 AH Lelystad - Telefoon: 0320 752 500 - E-mail: info@svol.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© SVOL 2015 - Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad - Privacyverklaring
Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl