Tim Coronel trapt Meesterschap in Techniek wedstrijd af

Een unieke samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven

 
LELYSTAD – 8 MEI 2018
Onder grote belangstelling, waaronder de wethouder van onderwijs, directeuren van bedrijven, bestuurders van onderwijsinstellingen én de trotse ouders en familieleden van de deelnemende leerlingen, vond 8 mei bij Waterschap Zuiderzeeland de kick-off plaats van Meesterschap in Techniek.
 
Tijdens de kick-off werden de teams, coaches en opdrachten gepresenteerd. Autocoureur Tim Coronel was bereid gevonden de teams voor te stellen en hen te motiveren door te zetten, samen te werken en vooral ook fouten te mogen maken.
 

Meesterschap in Techiek, een initiatief van de Rotary Lelystad, is een wedstrijd, losjes gebaseerd op het tv-programma Masterchef. In vijf teams bouwen techniek-leerlingen van het vmbo van de SGL en ISG Arcus, aan een tiny house dat in delen wordt opgebouwd en ingericht. De teams worden gecoacht door mensen uit het bedrijfsleven.
 
Tweewekelijks vindt er een jurymoment plaats. Deze jury bestaat uit docenten en mensen uit het regionale bedrijfsleven. Bij de beoordeling wordt gelet op veiligheid, teamgeest, professionaliteit en natuurlijk het eindresultaat. Naast de geweldige ervaring die de leerlingen opdoen, wordt er uiteindelijk gestreden om de Meesterschapstitel 2018 én de daarbij passende prijzen. De wedstrijd is te volgen via meesterschapintechniek.nl
 
Foto’s: © Robert van Heerde
 
Meesterschap in Techniek is een initiatief van de Rotary Lelystad en wordt uitgevoerd door de Stichting Beleef je Beroep, in samenwerking met:
De Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL)
Provincie Flevoland
Gemeente Lelystad
Waterschap Zuiderzeeland
Schaap Ship CARE
Van Wijnen Lelystad
Van Dorp Lelystad
Staalbouw Lelystad
Van der Feer Lelystad
 

< Ga terug


Postadres: Postbus 2310, 8203 AH Lelystad - Telefoon: 0320 752 500 - E-mail: info@svol.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© SVOL 2015 - Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad - Privacyverklaring
Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl